تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
من وپسرام

من وپسرام

تاريخچه زعفران در ايران

تاريخچه زعفران در ايران

کلمه "زعفران" قدمتي بيش از ?0?? سال دارد. نام علمي اين گياه (Crocus Sativus) است. زعفران از کلمه زرپران (زر+پر+ان - گلي که پرهايش همچون زر است) در زبان دري آمده و به اين معناست که گلبرگ هاي اين گياه همچون زر گرانبها و قيمتي مي‌باشد

کلمه "زعفران" قدمتي بيش از ?0?? سال دارد. نام علمي اين گياه (Crocus Sativus) است. زعفران از کلمه زرپران (زر+پر+ان - گلي که پرهايش همچون زر است) در زبان دري آمده و به اين معناست که گلبرگ هاي اين گياه همچون زر گرانبها و قيمتي مي‌باشد. اين کلمه در زبان‌هاي مختلف به شکل‌هاي گوناگون تلفظ مي‌شود. در پشتو و عربي "زعفران" ، در زبان‌هاي فارسي و ترکي "Zefrun" ،  در زبان انگليسي "saffron"، در زبان اسپانيايي " azafr?n"، در زبان ايتاليايي "zaferano"، در زبان هندي "zuffron" و در زبان فرانسه "safrane" تلفظ مي­شود. در زبان سرياني کُرکُم يا کَرکُم ، ابوريحان بيروني ضمن وصف زعفران و نام‌هاي آن در زبان‌هاي مختلف مي‌گويد زعفران را به رومي اينخوس و قرقو، جالينوس قوروقوس گفته است.

زعفران در اعصار گذشته

 کارشناسان معتقدند که زعفران اولين بار در کشورهاي يونان، ايران، ترکيه و افغانستان رشد کرده است. به روايتي ديگر، پيدايش نخستين مزارع زعفران در جهان در نواحي همدان و کرمانشاه، تفرش و برخي از مناطق مازندران بوده است. پس از اسلام زعفران مناطق بروجرد، اصفهان، نهاوند و ري نيز شهرت زيادي پيدا نمود اما با حمله مغولان کشت آن رو به انقراض رفت. پس از آن کشت زعفران در بيرجند و قائنات شروع شد که تا امروز هم ادامه دارد و بسيار شهرت يافته است.

 



در عصر هخامنشيان توليد زعفران در ايران قابل توجه بوده به طوري که روزانه در دربار دومينه (حدود يک کيلوگرم) زعفران استفاده مي‌شد. کاربرد زعفران در آن زمان به عنوان رنگ و رايحه انواع خوراکي‌ها مانند تزئين کلوچه، شيريني و نان و همچنين در ساخت روغن‌هاي آرايشي بوده است. اين روغن‌ها همانند کرم‌ها يا ماسک‌ها امروزه نيز جهت زيبايي و لطافت پوست استفاده مي‌شوند. مستندات و شواهد تاريخي حاکي از اين است که از زعفران براي عطر و بخور جهت خوشبو کردن فضاي کاخ‌ها، مجالس جشن و سرور نيز استفاده مي‌کردند. در سنگ نگاره‌هاي تخت جمشيد نيز جلوي داريوش دو بخوردان براي استفاده از عطر و بخور در کاخ‌هاي پرسپوليس کنده‌کاري شده است.

 

براي اطمينان در خريدي بدون واسطه و با قيمت مناسب به صفحه خريد زعفران بهرامن مراجعه کنيد. قيمت زعفران بهرامن در مقايسه با کيفيت اين محصول عامل رقابتي در فروش اين ادويه گرانبهاست.

در عصر ساسانيان عرب ها با زعفران آشنا شدند و آن را از شهرهاي کرمانشاه و همدان وارد کشور خود نمودند و مورد استفاده‌هاي خوراکي و غيرخوراکي قرار مي‌گرفت.  محلول زعفران گاهي به عنوان استامپ براي درج علامت بازرگاني بر روي محموله‌هاي تجاري و يا زدن نقش علامت کشتارگاه بر روي گوشت گوسفندان و يا به عنوان خوشبو کردن پيکر مردگان پس از غسل ميت، تحرير خوشنويسي بر روي پوست آهو، آراستن نسخه‌هاي خطي و نوشتن عناوين يا تحرير حاشيه‌ها، رنگ کردن پارچه‌ها، قالي‌ها و ... کاربرد داشت.

در عصر قاجاريه هم همچون عصر هخامنشيان علاوه بر مصارف غيرخوراکي از زعفران استفاده‌هاي خوراکي هم مي‌کردند و در آماده کردن شربت زعفران و انواع آش‌ها، مسقطي، يخ در بهشت، شله زرد، حلوا و بستني کاربرد داشت؛ زعفران در گذشته جهت مصارف دارويي نيز استفاده مي‌شده است.

دانشمنداني همچون بخارايي، ابوعلي سينا، بغدادي، خراساني و بسياري از پزشکان ايراني- اسلامي از آن در توليد روغن‌ها، مواد آرايشي و ماسک‌هاي زيبايي استفاده مي‌کردند.

شاعراني همچون فردوسي و نظامي گنجوي در اشعار خود به خوشبو کردن فضا توسط زعفران اشاره دارند. براي مثال نظامي در اشعار خسرو و شيرين، اينگونه بيان مي‌کند: "زخار و خاره خالي کن ميانش      معطر کن به مشک و زعفرانش"

زعفران از همان زمان‌هاي گذشته به عنوان ماده‌اي خنده‌آور، مفرح و شادي‌آور، تقويت‌کننده عروق، تقويت هوش و حافظه در منابع طب و داروشناسي کهن ايراني و اسلامي شناخته شده است. پزشکان قديمي همچنين جهت درمان بيماري‌هايي همچون ماليخوليا و جنون‌، مغز و دماغ، سردرد، زخم، ورم‌ و درد مفاصل و به عنوان مسکن و خواب‌آور، تسکين دردهاي قاعدگي و تنظيم عادات ماهانه زنان، ضدعفوني‌کننده، تسهيل در زايمان، و جهت درمان بيماري‌هاي دستگاه گوارش، دستگاه تنفسي، چشم وگوش و ... از زعفران بهره مي‌گرفتند و در نسخه هايي تجويزي، زعفران ترکيب اصلي دارو بود. در آن زمان براي شستشوي چشم، از محلول جوشانده نيمه گرم (ولرم) زعفران استفاده مي‌کردند چون خاصيت ضد عفوني کنندگي داشت.

 

منابع

-          Abdul Samad Katawazy; “A COMPREHENSIVE STUDY OF AFGHAN SAFFRON”; Research, Planning and Policy Directorate, April, 2013.

-          Salwee Yasmin and F. A. Nehvi; “Saffron as a valuable spice: A comprehensive review”; African Journal of Agricultural Research Vol. 8(3), pp. 234-242, 24 January, 2013.

-          محمد حسن ابريشمي؛ "زعفران از ديروز تا امروز"؛ انتشارات اميرکبير؛ سال 1389.

-          وبسايت رسمي فروشگاه اينترنتي بهرامن         

منبع : ساعت24                                                                                           

 

 

 

موضوع :
برچسب ها : تاریخچه,زعفران,در,ایران,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 14 ارديبهشت 1400ساعت 12:48 توسط فردین | تعداد بازديد : 165 | |

مهندسي بافت چيست؟ تعريف، تاريخچه و کاربرد

مهندسي بافت چيست؟ تعريف، تاريخچه و کاربرد

 

مهندسي بافت | Tissue Engineering مجموعه‌اي از تکنيک‌ها براي توليد يا بازسازي بافت است که هدف آن در درجه اول، ترميم يا بهبود عملکرد بافت‌هاي بدن انسان است. از ديگر اهداف رشته مهندسي بافت مي‌توان به غربالگري داروها و توليد گوشت مصنوعي نيز اشاره کرد. محصولات مهندسي بافت با ايمپلنت‌هاي پزشکي، که دستگاه‌هاي فني ساخته شده از مواد مصنوعي و بدون بخش‌هاي بافت زنده هستند، متفاوت مي‌باشند.

مهندسي بافت، اصول مواد و پيوند سلولي را براي توسعه بافت‌هاي جايگزين و يا ترويج بازسازي درون‌زا ترکيب مي‌کند. اين رويکرد در ابتدا براي رسيدگي به شکاف حياتي بين تعداد فزاينده بيماران در ليست انتظار براي پيوند عضو به دليل نارسايي در مرحله پاياني و تعداد محدود اعضاي اهدايي موجود، طراحي شد.

تاريخچه مهندسي بافت

 

اولين کار­هاي تحقيقاتي در زمينه‌ي مهندسي بافت توسط دکتر لانگر انجام شد که به عنوان بنيان‌گذار و پدر رشته مهندســي بافــت شناخته مي‌شود.

کار اوليه در اين رشته، هنگامي که اين رشته براي عموم مردم و ساير محققان اين رشته ناشناخته بود، در آزمايشگاه دکتر لانگر در مؤسسه‌ي فناوري ماساچوست (MIT) انجام‌گرفت.

 

در سال 1976، دکتر لانگر، شواهدي را براي رهاسازي کنترل­‌شده­‌ي مولکول‌‎‎­هاي بزرگ از شبکهها­‎‎‎ي ماتريسي پليمري سه بعدي ارائه داد و زمينه را براي تحقيقات بيشتر در رهاسازي کنترل‌شده‌ي دارو فراهم کرد. در اين پژوهش، چندين ماده بر اساس پاسخ التهابي و بر اساس نتايج ارزيابي شدند و دو ماده، هيدرون-گوگرد و کوپليمر اتيلن-­وينيل­استات، به­ عنوان حاملان آزاد­سازي کنترل­‌شده مورد آزمايش قرار گرفتند.

پيشرفت و ظهور رشته

 

نکته­‌ي اصلي در تولد اين رشته‌­ي نوظهور در اواسط دهه 1980 اين بود که دکتر جوزف واکانتي از بيمارستان کودکان به دکتر لانجر از دانشگاه ام‌آي‌تي آمريکا مراجعه کرد تا ايده‌اي را براي رشد و آينده‌­ي اين علم ارائه کند. اين ايده، ساخت داربست­‌هاي مناسبي جهت تحويل سلول بود که برخلاف سلول­‌هاي کاشته شده بر روي داربست­‌هاي طبيعي، داراي ويژگي‌­هاي فيزيکي و شيميايي­ غيرقابل دستکاري بودند.

 

دکتر واکانتي مطالعات گسترده‌­اي را براي توليد معادل بافت عملکردي با استفاده از شبکه انشعاب پليمرهاي زيست سازگار / زيست تخريب پذير مصنوعي پيکربندي شده به عنوان داربست‌هاي بذر شده با سلول‌هاي زنده طراحي و اجرا کرد.

 

رشته مهندسي بافت طي يک دهه‌ي گذشته به­‌طور چشمگيري گسترش يافته است و چندين آزمايشگاه بزرگ تحقيقاتي و مراکز مهندسي بافت در سراسر جهان وجود دارد و همچنين اين رشته همواره همراه با مسائل چالش برانگيز، لذت بخش و به ياد ماندني بوده است.

اجزاء کليدي مهندسي بافت

 

اجزاء کليدي فرآيند مهندسـي بافت عبارتند از:

 

سلول‌ها، سيگنال‌ها و داربست هاي مهندسي بافت

 

يک | بافت يا نمونه سلولي که هسته و نقطه شروع فرآيند را تشکيل مي‌دهد.

ثانياً | داربستي که سلول‌ها را حمل کرده و حمايت مي‌کند و رشد بافت را به شکل هندسي و موقعيت مطلوب، هدايت مي‌کند.

و جزء سوم، محيطي از مواد سيگنال و تغذيه و غيره است که کشت سلولي در حال رشد يا بذر بافت را به سمت خواص بيولوژيکي مورد نظر، از جمله اندازه و شکل هندسي و ويژگي‌هاي عملکردي زيستي هدايت مي‌کند.

داربست هاي مهندســي بافــــت بايد داراي ويژگي هاي خاصي از قبيل غير سمي بودن، زيست سازگاري، زيست تخريب پذيري، متخلخل بودن، آب دوستي و چسبندگي سلولي باشند. شرکت فناوري بن ياخته  https://bonbiotech.ir/

منبع :  https://mub.me/nFUb

https://llk.dk/5zjlly

 

https://www.twitch.tv/tamikahayes2

https://www.openstreetmap.org/user/TamikaHayes2

https://www.tripadvisor.com/Profile/484tamikah

https://www.4shared.com/u/x97BK_WI/TamikaHayes2.html

https://www.zillow.com/profile/TamikaHayes2

https://www.indiegogo.com/individuals/30074769

https://www.mixcloud.com/TamikaHayes2/

https://hubpages.com/@tamikahayes

https://unsplash.com/@tamikahayes2

https://www.evernote.com/shard/s354/sh/38cf241e-285d-631a-d41a-14ff0ebb8c80/edb586a54d159beab765d8f5c8804a2d

https://www.liveinternet.ru/stat/bonbiotech.ir/

https://coub.com/tamikahayes2

 

 

 

موضوع :
برچسب ها : مهندسی,بافت,چیست؟,تعریف،,تاریخچه,و,کاربرد,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در پنجشنبه 4 اسفند 1401ساعت 19:23 توسط فردین | تعداد بازديد : 35 | |


صفحه قبل 1 صفحه بعد